2016. feb 14.

2016. 01. 21. Miklósa Erika önálló est – Erkel Színház

írta: Kicsi Hanga
2016. 01. 21. Miklósa Erika  önálló est – Erkel Színház

miklosa_erika.jpg

Ma este egy újabb „kakukk tojás” estre vettünk jegyet. Miklósa Erika 25! Önálló estjére az Erkel Színházba. A színházhoz közeledve eszembe jutott, hogy mikor újra nyitott mennyire szerencsétlenek voltak a ruhatárban és menyire szenvedtünk mi is. Újra ettől féltem, de szerencsére minden rendben ment. Bár biléta még mindig nincs, csak papírt kaptunk.

Segítséggel elfoglaltuk a helyünket. Az erkélyen ültünk az első sorban. Jól lehetett látni. Hatalmas a színház. Ezzel csak most szembesültem, mert eddig csak a földszinten ültem.
Az előttünk lévő részen páholyok voltak. Előttünk az egyikbe Lőrinczy György (Operett Színház főigazgatója) és csapata, a másik páholyban meg Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és társasága nézte az előadást.

Szerencsére megint pozitívan csalódtunk. Nem egy opera előadáshoz volt szerencsénk, hanem sok vendéghez és különböző előadás részletekkel tarkított 2 felvonást élvezhettünk. Az első részben inkább operákat hallhattunk, a második az könnyedebb volt, a musical, az operett és a dzsessz részletek miatt. Az előadás alatt többször is fellépett a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara is.  

Két külföldi vendége is érzetett, akikkel már az 1. felvonásban megismerkedtünk (Daniela Pini, Leonardo Ferrando). Részletet hallhattunk G. Donizetti, G. Rossini operáiból. Volt, hogy csak énekeltek a szebbnél szebb ruhákban, de volt olyan, mikor, kellékekkel, ággyal együtt előadtak egy-egy jelenetet. stb. Gregor Józseffel is énekelt egy számot egy régi felvételen keresztül. Valahogy most máshogy néz ki Erika. Fiatalabbnak és csinosabbnak tűnt élőben, mint a régi felvételről. A művésznő énekelt a Varázsfuvolából, a Traviata-ból.

A 2. felvonásban Erikától hallhattunk részleteket a Denevérből. Hallhattuk Boncsér Gergellyel 2 duettet a West Side Story című musicallből és Dolhai Attilával a Bajadér című operettből egy részletet.  Majd egy dzsessz részletet Miklósa Erika és Leonardo Ferrando előadásában, ahol a Quartett Escualo is közreműködött. Ez a jelenet igazi színházi betétnek is belefért. Asztal, kalapok, „játék”. Ezt követően Erika elénekelte Kunigunda áriáját; ezzel utalva a jövőre.

Az est vége felé hallhattunk a Bánk-Bánból a Hazám, hazám című számot is Horváth István előadásában, aki tangóharmonikázott is az éneklés mellett. Szép volt, de nekem a Bot Gabié jobban tetszik!!!. Az előadás utolsó fellépője Szlama László volt, aki koboz-on (népi hangszer) adott elő egy számot.
A legvégén mindenki a színpadra érkezett. Nem is tűnt fel előadás közben, hogy tényleg ilyen sokan lettek volna, de szépen megtelt a színpad!
A vastaps sem maradt el.

Az előadás különlegességé közé tartozott, hogy ő konferálta fel az egész műsort, a számokat.
Egy egyedi, különleges, megismételhetetlen koncerten jártunk. Az operát meg még szoknom kell, de így, hogy csak részletek voltak nem volt tömény és „sokkoló”.
Pillanatok alatt eltelt a 2. felvonás is. A színház méreteihez képest elég hamar kijutottunk és elég rosszul érintet minket a kinti hideg. A barátnőm még haza is vitt, így 23 óra után néhány perccel hazaértem.

 

Szólj hozzá

önálló est Miklósa Erika