2015. jan 02.

2014. 10. 11. Bubamara – Óbudai Kulturális Központ – Bemutató (Turay Ida Színház előadása)

írta: Kicsi Hanga
2014. 10. 11. Bubamara – Óbudai Kulturális Központ – Bemutató (Turay Ida Színház előadása)

bubamara_uj_ossz.jpg

11-én délelőtt a SPAR futóversenyen vettünk részt. Hazaértem, „lánnyá varázsoltam magam” és már mehettünk is az Óbudai Művelődési Központba. A Turay Ida Színház társulatának van bérlet sorozata. 

Ma volt az első előadás, melynek címe Bubamara Józsefvárosi „West Side Story”. Ma volt a „nem hivatalos bemutató”, azt hiszem. 12-én lett volna a nagy bemutató Józsefvárosban, de a választás miatt más időpontba tették.
Hiába van az ÓMK velünk egy kerületbe, a megközelítés – azaz nem megközelítés – miatt hosszabb az út, mint akár a Madáchba. Sejtettük, hogy nem a mi korosztályunk lesz többségben, de túlzottan sok volt az idős, ami nem volt baj, csak furi. Aranyosak voltak, mintha valahogy megállt volna az idő..... Egyből eszembe is jutott a kollégám, ő meséli, mikor ők is az ő müv.házukba mennek, akkor ott is ez a korosztály van többségben.
Megpróbáltunk a lehető legkésőbb bemenni, hogy élvezzük a napsütés és a jó idő minden pillanatát.
Felfedeztük a nézők között Mikó Istvánt és Faragó Andrást is. Milyen kisugárzása van!!

Teltház volt. Majd 15 óra után pár perccel bemondták, hogy a kaotikus közlekedés miatt negyed órával később kezdődik az előadás. (Gyors telefon a többi futótársamnak. Már beértek és épp a csoportképeket készítik. Ezek szerint 4 órán belül vagyunk.)

1⁄4 16 körül kezdetét vette az előadás. Hasonló festményeket láthattunk a színpadon, mint az előző héten a Cigánykeréken. Érdekes, különleges, elgondolkodtató előadáshoz volt szerencsénk. A Cigánykerékkel ellentétben ez az előadás napjainkban játszódik. Valószínűleg ezért ezt közelebb éreztem magamhoz. Néha kicsit még „féltem is”.
Mivel ez is bemutató darab, ezért nem mesélek róla. Mégpedig azért nem, mert tetszett és minél többen menjetek el. Majd ha később is lesz szerencsém lesz ehhez az előadáshoz, akkor a részletekre is kitérek :-) Addig szándékosan nem mesélek!

A szereplők aranyosak és szimpatikusak voltak. Sövegjártó Áron kicsit talán kilógott a többiek közül hangilag. Bár a főszereplőt alakító Bódi Barbara (Sára) hangja, játéka is ámulatba ejtő volt. Kiemelném még Kurkó Józsefet, (báró) nagyon jó volt. és ahogy játszott!!. Továbbá Szenyót alakító Pásztor Mátét is. Az összes színész aranyos, lelkes és fiatal volt. Szemmel láthatóan élvezték az előadást. Szimpatikus társaság. A zenei világ is jó volt, melyet Berkes Gábor írt.

Ajánlom mindenkinek :-)

Szólj hozzá

bemutató régebbi Turay Ida Színház Sövegjártó Áron Kurkó József ÓKK Bubamara