2015. feb 01.

2015. 01. 22. Magyar Kultúra Napja – Wass Albert Emlékest – Újszínház

írta: Kicsi Hanga
2015. 01. 22. Magyar Kultúra Napja – Wass Albert Emlékest – Újszínház

wassa1.jpg

22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Wass Albert emlékesten vettünk részt az Újszínházba. Ebben a színházban még nem jártunk, de már épp itt volt az ideje ennek is. A Színház előtere szép, a mosdók igényesek. Maga a nézőtér szép, a 11. sortól kezd látványosan emelkedni. 

Szép, kékes színű a mennyezet, nézőtér, páholy egy része. A székek szürkék. Azok kicsit régimódiak, nem mindegyik hajtható fel, de az összképen nem rontott. A nézőtér olyan közel van, mint a József Attila Színháznál. Nagyon jól láttunk. Teltház volt. Az első sor közepén ültünk.

A színpadon könyvek, asztalka, szék, szekrény. Az asztalon gyertya, írógép. Később Nagymagyarország térkép a szekrény oldalára függesztve.

Az esten Simó József E/1 személyben Wass Albert életéről mesélt. A néhány perces verseket, monológokat az Ismerős Arcok című zenekar 1-1 száma váltotta. Ez idő alatt Simó József a következő résznek megfelelően átöltözött, hogy még hatásosabb legyen a történet. 
Minden egyes percet élveztünk, fantasztikus volt. Csak a szék volt kényelmetlen egy idő után. Az állótaps sem maradt el. Nem mi kezdtük, de az elsők között csatlakoztunk. 

Meglepődtünk, hogy egy két órás estnek voltunk a részesei. Nem tűnt annyinak. Nagyon nem. 
Egy igazán kellemes és érzelemben gazdag este volt. Persze ma is elpotyogtattam néhány könnycseppet.



Szólj hozzá

régebbi Wass Albert Újszínház Magyar Kultúra Napja