2015. máj 10.

2015. 05. 01. Klasszikus Kedvencek – Zeneakadémia

írta: Kicsi Hanga
2015. 05. 01. Klasszikus Kedvencek  – Zeneakadémia

zeneakademia_odz.jpg

Május 1-én kora délután kilátogattunk a Székely fesztiválra. Annyi minden szépet láttunk. Sok kedves, lelkes emberke. (Jól megcsinálták, mert a bejárat nem a park elején volt. Így a park irodaház felöli részét belépőjegy nélkül is lehetett használni (ez nekem kora este jól jött). Az árusok nagy részét az épületben találtuk, így nem kellett esőtől félniük”. 1-2 fellépőt is meghallgattunk, de az időt nézni kellett, mert este program volt. 18 óra körül eljöttünk, átöltözés és irány a Zeneakadémia.

Klasszik rádió „Klasszikus kedvencek 2015”, az Óbudai Danubia Zenekarral.
1/4 20-körük értem oda. Pont akkor ért oda a barátnőm is, igaz ő kicsit messzebbről érkezett. Átvettük a jegyünket, majd felmentünk az emeletre.
Nagy Ervin volt a házigazda. Felkonferálta két részletben, hogy miket fogunk hallani este. Elmesélte, hogy Szekeres Adrienn lett volna a vendégfellépő, de lebetegedett. Helyette Fekete Attilát, a Magyar Állami Operaház vezető tenorját láthatjuk, hallhatjuk.
A koncert elkezdődött. De irigylem azokat, akik tudnak hangszeren játszani. Nagyon kellemes zenerészleteket hallhattunk. Tényleg kellemes volt, csendben, fegyelmezetten hallgatta mindenki.
Majd megérkezett a vendég, akit meglátva egyből Bot Gabi jutott eszembe. Kicsit hasonlított rá. A Mosoly országából énekelt egy dalt…Háátttt! Nem olyan volt, mint kb. 1 évvel ezelőtt az Operettszínházban! Ebben volt erő, érzelem. Jól, szépen szólt.
Majd következett egy színészi jelenet. Az emeletről Sipos Vera (a Budaörsi színház egyik színésznője) az emeletről elkezdett kiabálni Ervinnek. Nekem ez annyira nem tetszett, én a zene hatása alatt voltam, most nem vágytam másra.

Szünetben próbáltuk mi is olyan prospektust szerezni, ami amit a legtöbb nézőnél láttunk. Olyat, amin a zeneszámok, művek szerepelnek, de nem volt már.

A második felvonásban is volt 1-2 olyan jelenet, amit a két műsorvezető (Ervin Vera) adott „elő”.
Fazekas Attila ebben a felvonásban a Turandot-ból énekelt egy áriát. Ez nagy telitalálat volt. Nagyon tetszett. Meg is kapta a hatalmas tapsot érte. (Bot Gabit is szívesen elhallgatnám egy ilyen esten, ilyesmi operarészletekkel vegyítve.
Aztán felcsendült több zenei részlet is. Meghallgathattunk Demeniv Mihály harmonika játékát. Az is nagyon kellemes volt!!! Majd következett 1-2 mű és egy ráadás szám.

Egyszer csak vége lett a koncertnek. Elhallgattam volna még egy felvonást. Nagyon jó volt. Jó volt megint egy kis „újdonság”.
Feldobva hagytuk el az épületet.

Sikerült végre elolvasnom és meg is jegyeznem a mennyezeten található kis mozaikablakokban található szavakat 1 kivételével, mert az túl messze volt (FANTÁZIA, POÉZIS, SZÉPSÉG, RITMUS, DALLAM).

Szólj hozzá

koncert Zeneakadémia ódz Klasszikus kedvencek 2015