2015. jún 14.

Jótékonysági gála (2013. 04. 21.) – Magyar Színház

írta: Kicsi Hanga
Jótékonysági gála (2013. 04. 21.) – Magyar Színház

magyarszjotekonysagi.jpg

Magyar színház. Szuper fellépők (Bot Gábor, Egyházi Géza, Mihálka Gyuri, Csóka-Vasas Kinga, operettesek, gyerekkórus, Jazz and More, fuvola, stb…) stb…. Nem emlékszem pontosan, hogy hol hallottam róla, de még aznap telefonon foglaltam két jegyet. Nem volt olcsó 6000 Ft. Majd telt múlt az idő. Semmi e-mail, semmi telefon, hogy, hogy lehetne átvenni a jegyeket. Hívtam a színházat. Ők csak azt tudták mondani, hogy lesz, de ők nem árulnak jegyet, mert ők csak a helyet biztosítják. Teltek a hetek, hónapok… Végül teljesen máshogy és máshova, de sikerült megváltani a két egyet az 5. sorba.

A gála egy gyönyörű vasárnap délutánra esett. Futóverseny (nem vettem részt), ragyogó napsütés. Kíváncsian mentük. Melegen öltöztünk, mert tudtuk, hogy a színházban hideg lehet. Időben odaértünk. Kis levegőzés. És kb. 1-2 lézengő emberke. Bementünk. Szinte üres nézőtérrel találtuk szembe magunkkal. 1-2 nagy „musical rajongót felfedeztük a néhány néző között". Jelen esetben az 5. sor semmi problémát nem okozott, hiszen kb., összesen 10-en ültek előttük, az előttünk lévő 4 sorban összesen :-(

Teljesen lesokkolva ültünk és vártam, vártam, hogy beesnek majd a nézők, még ha késnek is kicsit….

Őze Áron nyitotta meg a rendezvény. Még egy verset is elszavalt. Jó kezdésnek indult. A konferanszié hagyott némi kivetni valót. Sőt!!!!

Nem emlékszem, hogy, hogy és mi követte egymást. Csak arra, hogy nagyon jó, tartalmas tehetett volna, ha nem ~50 embernek kellett volna énekelniük.
A Szent István Gyerekkórus előadása annyira nem tetszett, de csak azért, mert szerintem túl magas hangon kellett énekelniük, nehéz volt és hosszú. Kérdeztem magamtól, hogy a fellépő gyereknek a szüleik hol voltak? Ők miért nem voltak ott? Abból sejtetem, hogy nem voltak ott, mert az össze néző levesebb volt, mint a kórusban lévő gyerekek száma……

A gála résztvevői mindent beleadtak.

Fantasztikus volt Szemenyei János 10 perces musicalje, amit a Jazz and More kórus adott elő. Izgalmas volt, jól szólt és még játszottak is, nem csak énekeltek. Nagyon tetszett zeneileg is.

Gyuri, Géza, Gábor külön-külön is éneketek, de a legmaradandóbba mégis a közös énekesük okozta. Nem emlékszem rá, hogy i volt az, de mindhárman gyönyörűen (frakkban) jelentek meg a színpad jobb oldal szélén és valami hátborzongatóan fantasztikust éneketek. Még most is hallom őket. Azaz nem, de látom magam előtt őket. Azt hiszem, ezzel fejeződött be az I. felvonás, Talán a magyar zászló is ki volt téve, az előadott szám részeként.

A II. felvonásban se lettünk többen.  A konferanszié katasztrofális volt még mindig. Ebben a felvonásban a Grand Trio Concertante fúvós együttestől és Erdőhegyi Brigittától hallgattuk 1-1 dalt. Fellépett még Kósa Zsolt és 2 operett dalokat éneklő pár is (Zalay Lídia és Nádházy Péter). Ezeket a fellépőket nem ismertem, de mindannyiuk szerepése kitűnő volt. Mivel a konferanszié nem volt a helyzet magaslatán, szerintem sose volt „színházas” eseményen, mert nem vártra meg, hogy mi befejezzük tapsot, kijött és mondta a sületlenségeket, hogy ő kapta a tapsot… Nem tudta, ki miből énekelt (ez az első felvonásban volt különösen fájdalmasan érintett, hisz musicalben „képben vagyunk” és nem sikerült elmondania, hogy mit akar. Ezt azért kellett itt elmesélnem, mert tudat alatt ez úgy felbosszantott minket és a komolynak indult délutánt úgy el”parodizálta”, hogy mi fogtuk a fényképezőgépet és próbáltunk képeket készíteni, mintha M+-on lettünk volna.

Ebben a felvonásban a „kedvenceink” nem léptek fel. Hiányoztak, de amit láttunk az is igényes és színvonalas produkció volt.

A tapsend alatt összenéztünk páran felálltunk, állva tapsoltunk, mert megérdemelték a fellépők. Megérdemelték, mert a szomorú 50 fős nézőknek szívvel, lélekkel adtak elő.
Gézáék nem jöttek ki a tapsrendre. Nem csodálom. Lehet világgá mentek? :-( vagy egyéb fellépésre?

Szégyenletes volt.. Pedig hosszú, igényes fellépést láthattunk.

Kifele menet valami szervező fiúcska odajött és megkért, hogy videót, képet ne tegyek fel a netre. Eszembe sem jutott, igyekeztem minél hamarabb elfelejteni ezt a délutánt…….

Sajnáltam szegény fellépőket….

Hogy volt ez meghirdetve? Mit gondoltak a nézők? Színészek? Megalázó és zavarba ejtő volt… Kellemes, szép, de mégis kellemetlen délutánba volt részünk…

1 héttel később a Marczibányi téri műv. házban egy teltházas jótékonysági koncerten vettünk rész……

Szólj hozzá

Magyar Színház különleges előadás