2015. máj 29.

2015. 05. 07. Eszencia – RaM Colosseum

írta: Kicsi Hanga
2015. 05. 07. Eszencia – RaM Colosseum

ram.jpg

Május 07-én a már régen látogatott RaM Colosseumban jártunk. Talán októberben láttunk itt utoljára ExperiDance-s előadást.

Tavaly tavasszal is készültem a Liliomfi megtekintésére, mert „az még kimaradt”, de elmaradt. Ma is ez lett volna. Az Esszencia előadást láthattuk a Liliomfi helyett. Ezt sem láttam még.

Időben odaértünk, de nem siettünk be. Inkább levegőztünk. Azért jutott időnk a Radnóti emlékszoba megtekintésére. A „kiállítást” most nem néztük meg, de szembetűnő változás volt az oszlopokra helyezett táncosok fényképe. Látványos. Jó melegen öltöztem, mivel általában itt legtöbbször légkondi problémáim vannak. Szerencsére ez most kimaradt, kellemes hőmérséklethez volt szerencsénk.
Teltház.
Az előadás jó volt, mint minden ExperiDance-s darab. Jó volt újra viszontlátni a rég nem látott táncosokat. Jó néhány új arcot is felfedeztünk. Meg nem mondom, hogy „ki hiányzott”. „Bencém” ott volt, így én megnyugodtam :-)

Az előadás látványos, pörgős volt. Ez egy olyan előadás, ahol az eddigi (régebbi) előadásokban látottakból válogattak össze és azt fűzték egybe.
Több olyan előadásból láthattunk részletet, melyeket már nem játszanak.
A Revansból megszokott poros ruhában megjelent Döbrögi és a párja. Többször láthattunk ebből az előadásból részleteket. A Nagyidai cigányokból is láttunk részleteket.
Minden nagyon tetszett. Látványos volt a gólyalábas jelenet, a labdával játszó lányka, aki olyan művészien tornázott a labdával, minta egy ritmikus sportgimnasztikai feladatott mutatott volna be. Mindig megcsodálom azokat a jeleneteket is, mikor a köteleken/szalagokon lógnak és ….csak ámulok. Nem is kell cirkuszba menni :-)

Nem lehet senkit kiemelni, mert mindenki fantasztikusat alakított, minden szerepben. Minden egyes jelenet remek volt. Egy újabb kellemes estét szereztek nekünk.

Remélem, egyszer sikerül a Liliomfit is megnézni.
Hamarosan Ezeregyév az Újszínházban!

Szólj hozzá

régebbi Experidance RaM Colosseum