2015. jún 23.

2015. 06. 01. Csendes Csodák/ Hűvösvölgyi Ildikó estje – Tolnai Szalon – születésnapi est

írta: Kicsi Hanga
2015. 06. 01. Csendes Csodák/ Hűvösvölgyi Ildikó estje  – Tolnai Szalon – születésnapi est

huvosvolgyi.jpg

09-én a Tolnai Szalon – Hűvösvölgyi Ildikó (születésnapi) estje – volt a program. Meg a meglepetés eső, olyan mint tavaly nyáron a Zichy Kastélyos Képzelt riport egy… előtt.
Barátnőm a megbeszélt ¾ 19-re odaért, én csak 19 után pár perccel. Egy kicsi színpadot állítottak föl, egy asztalka, szék, mikrofonállvány fogadott minket. Néhány sor volt a teremben.  2. sor közepén ültünk le. Érkezési sorrend. A 19:30-as kezdésre szinte teltház lett. Szerencsére kellemes hőmérséklet fogadott minket. A hallgatóság nem a mi korosztályunk volt, de nem is foglalkoztatott minket. Hűvösvölgyi Ildikó 32 db Reményik Sándor versrészletet szavalt el nekünk. Volt egy társa (Csáki András), aki a zeneakadémián végzett/ott tanító fiatalember. aki a versek alatt halkan gitározott.
Néhány versrészletet megismertem, de hallottam sok újat is.  Szép versek szavalásának, előadásának lehettünk a részesei, melyek egytől egyik szépek és kedvesek voltak. Ildikó néha pár könnycseppet is ejtett.
Az előadás végén hatalmas tapsvihar és virágcsokrok fogadták a Művésznőt.

Hamar eltelt az a bő egy óra, melyen részt vettünk. Nagyon jó volt, de ahogy Ildikó az elején mondta, megterhelő és nehéz lesz. Valahol igaza volt. Nem nevetgélve jöttünk el. Az eső továbbra is esett.
Újra egy egyedi est részese lehettünk.

Szólj hozzá

régebbi Madách Színház Hűvösvölgyi Ildikó születésnapi est