2015. dec 05.

2015. 11. 07. Poligamy (3) – Madách Színház

írta: Kicsi Hanga
2015. 11. 07. Poligamy (3)  – Madách Színház

madach.jpg

Nem volt tervbe véve, hirtelen felindulásból 07-én délután a Poligamy előadáson kötöttünk ki. Történt ugyanis, hogy előző hét közepén visszavittek 2 jegyet az első sor közepére. A szereposztás anyumnak az „álmai netovábbja volt” (ami Adélt; Andrást és Kornélt jelentette), rá is csapott a 2 jegyre. Mivel ezt az előadást én sem láttam az első sorból, önként vállalkoztam a délutáni partnerének.
Vidáman érkeztünk. Jó érzés volt újra a Madáchban járni.
Szereposztást megnéztük, Főszereplők OK; a többieken meg csak átfutottunk.
Elfoglaltuk a helyünket, körülnéztünk; ismerős arcot nem véltünk felfedezni a közönség soraiban.

Az előadás kezdetét vette.
Aranyos volt. Pont az ellenkező szereposztás volt, mint előzőleg.
Adél (Gallusz Niki) és Lilla (Simon Boglárka) leénekelte Andrást (Nagy Sanyi) és Kornélt (Szente Vajk). Viszont a két fiúban a sok móka, vidámság, kedvesség feledni tudta ezt. Éltek a színpadon és még a szempillájuk is „játszott”.
Az ÁlLillák közül továbbra is Trecskó Zsófi (A Szobanövény) alakítása tetszett a legjobban. Innen az első sorból azért jobban lehetett figyelni a mimikát, stb, így Molnár Gyöngyi (A Halál rokona) játéka is jobban lenyűgözött. Bartha Alexandra (Pусскaя девушка), Sári Évi (A Házitündér) továbbra is aranyak voltak. Újdonság volt ebben a szerepben Lapis Erika (A Házisárkány) és Tóth Angelika (Az Élet showja) (de a kiírásba kint a falon nem ez volt). Előzővel minden OK, volt, de ez utóbbi… Ezt majd a végén.
Galbenisz Tomasz és Détár Enikő (szülők) újfent tündérien alakították a szerepüket, mellyel jól megnevettették a társaságot.
A tánckar továbbra is remek.
Aranyos volt Wégner Judit a szigorú nővér szerepében.
Tetszett, ahogy többször majdnem elnevette magát a 4 főszereplő :-) 
Bogi és Sanyi nagyon átélte az előadást, amint komolyabb jelenetek jöttek, többször könnybe lábadt a szemük.

Niki továbbra is csinos és nőies és ez sugárzott is a színpadról.
Hiába volt a remek első sor, továbbra sem láttam, hogy hogy cserélődnek a Lillák az ágyban :-(

Sajnálom; ez a Tóth Angelika sajnos nálam kiverte a biztosítékot. Már nyáron a Nyomorultakon is, de itt most nagyon. Semmi. Nagyon alulmaradt a többiekhez képest. De ez még rendben is lenne; de kint a kiíráson az volt kiírva, hogy a Halál rokona Tóth Angelika és az élet showja Kiss Ramóna.
Sose gondoltam volna, hogy egy Barátok közt-ös szereplőt fogok hiányolni a színpadról! A közelébe sincs. De ez is OK; de miért nem lehetett volna rendesen kiírni a szereposztást? És még hazafele is úgy hagyni???

Szünetbe ért még egy sokk Nézegettem, hogy milyen új színész képek kerültek fel a falra a lépcső mellett és azt hittem nem hiszek a szememnek. Tóth Andrea: Színművész. 16 évesen már elvégzett egy színészi iskolát is? Azt hittem, azok érettségire épülnek :-(
Ezek biztos csak engem zavarnak.

Ezeket leszámítva nagyon kellemes délutánban volt részünk. Az első sor sokat dobott, de most az is közrejátszott, hogy nyugodtan, felszabadultan érkeztünk.
Majdnem ott maradtunk az esti előadáson is, de aztán mégsem. Néhány ismerős volt este, addigra az előtérbe rendesen szerepeltek a nevek. Kiderült, volt néhány hely elöl. Tényleg maradhattunk volna :-)

Szólj hozzá

Madách Színház Nagy Sándor Szente Vajk Poligamy Gallusz Nikolett színház 2015